Bene Statera!® Kivusta Kepeyteen-konsepti Kipupotilaan hoitoon

 • Artikkelin kategoria:Blogi

Kipupotilaan hoitamisen hoitopäivät 19-21.9.2022 Jokiniemen Matkailussa

Suomessa joka viides aikuinen kärsii kivusta. Krooniseksi kipukokemus muuttuu 3-6 kuukauden kuluttua kivun alkamisesta tai kun kipu kestää pidempään kuin kudosten normaali paraneminen.

Kroonisen kivun syitä voivat olla esimerkiksi:

 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet: selkärangan sairaudet, polvien ja lonkkien nivelrikko, olkapään pehmytosaperäiset vaivat ja niska-hartiavaivat 
 • ääreishermojen hermovauriot
 • erilaiset päänsäryt ja pään alueen kiputilat
 • leikkausten ja vammojen jälkitila
 • erilaiset vatsan- ja lantion alueen sairaudet 
 • luukato eli osteoporoosi  
 • tulehdukselliset nivelsairaudet eli nivelreuma ja selkärankareuma
 • fibromyalgia

Krooniseen kipuun liittyvät läheisesti liitännäisongelmat kuten ahdistuneisuus, unettomuus ja masennus.

Nämä ongelmat voivat aiheutua kivusta tai ne voivat voimistaa kipua.

Liitännäisongelmien hoitaminen on aivan yhtä tärkeää kuin potilaalle lääkärin räätälöimä lääkehoito. 
Kipupotilaan lääkehoitoon emme puutu, mutta BeneStatera®! -Kivusta Kepeyteen Konseptilla voimme vaikuttaa kivun juurisyihin, itse kipuun ja joltain osin liitännäisongelmiin turvallisesti ja suhteellisen nopeasti.

Voit lukea erään vuosikymmeniä apua etsineen kipukroonikon matkan paranemisen äärelle tästä:


”Ensimmäinen ja terveydellekin haastava kroonista kipua ja uupumusta aiheuttava sairauteni on Fibromyalgia. 
Kenties kaikkein haastavin löytää oikeaa ja apua tuovaa hoitoa. Fibromyalgiadiagnoosin sain ns.trauman jälkitilana lukuisien pieleen menneiden kivunhoitojen ja anestesian, murtumien ja pitkien sairaalahoitojen, tehottoman kuntoutuksen ym. tuloksena. Kehossani kipu ”jäi päälle”.


Jo vuonna 1988 tapaturmaisesti lasketteluonnettomuudessa meni oikea polvi sekä oikeaan kyynärpäähän tuli paha ruhjevamma sekä hermovaurio. Koska olin nuori, hermovaurioihin ei puututtu.
Tämän jälkeen lukuisia sairaalareissuja ja leikkauksia, niveloireita, määrittämätön reuma, moninivelrikko, määrittämätön raudanpuuteanemia sekä D-vitamiinivaje.
Viimeisimpien leikkausten myötä, kuten keinonivelleikkaus oikeaan polveen meni totaalisesti pieleen. Polveen tuli iso tuntopuutosalue, hermot vaurioituivat sekä nestekierto meni. 

Pitkät ja kalliit kuntoutukset eivät tuoneet toivottua tulosta. Jalkaani olisi leikannut lääkäri halunnut tehdä narkoosimanipulaation, joka ei todellakaan ole riskitön eikä kivuton, en suostunut. Menetin myös työkykyni rakastamaani työhön, koin että peli on menetetty, mutta periksi en anna.  

Aloin etsiä vaihtoehtoisia hoitoja kuntoutuksen tueksi. Ensimmäisenä innostuin guashasta sekä kuivakuppauksesta. Etsin näistä lisätietoa ja lähdin kohti pikitien päätä kouluttautumaan oitis, jos vaikka saisin apua itselleni. Näin olin tieni päässä ja uuden edessä.

Kokemus ja koulutus oli huikea kokemus ja se hoito, alkumaistiaiset tulevasta <3 

Tämä reissu antoi uskoa kuntoutumisesta. Imukuppien avulla sain jo pienessä hetkessä itselleni paljon apua myös kivun hoidossa ja jalan nestekierto parani sekä liikkuvuus lisääntyi.


Seuraavaksi huomasin sosiaalisessa mediassa mainoksen Cryonic Medicalin huippukylmähoidoista, vuosi oli 2021. Tätä päätin päästä kokeilemaan ja kenties jopa hankkimaan itselleni. 

Viimein se päivä koitti ja pääsin hoitoon. Hoidossa oli yhdistetty huippukylmä, kipukupit sekä mobilisointi. 

Tämä kokemus oli mahtava. Kivut pysyivät hallinnassa liki pari viikkoa, jolloin olikin jo seuraava hoito varattuna. Tällä välin vahvistui ja varmistui tieto myös siitä että haluan laitteen itselleni avuksi, sekä voin auttaa myös muita kipusiskojani tulevaisuudessa. 

Liki 25-vuoden kokemus terveydenhuollon parissa ja jatkuva kouluttautuminen ei ole mennyt hukkaan”.

Minna Törn, Kotoisasti Sydämellä yrittäjä, joka tekee Cryonic-, Neurosonic-, guasha- ja imukuppipitoja.

 

Cryonic huippukylmähoito

Käytössämme olevalla Cryonic-huippukylmälaitteella lievitämme kipua, vähennämme ja jopa poistamme tulehdusta ainutlaatuisella ja turvallisella tavalla. Kun tähän sinällään jo vaikuttavaan kylmähoitoon yhdistetään oikeanlainen lihasten rentoutus, tukirangan miellyttävä mobilisointi kontraindikaatiot huomioiden sekä faskioiden ja triggerpisteiden lempeä, silti tehokas käsittely, saadaankin lisätehoa merkittävästi.

Cryonicista voit lukea lisää: https://www.cryonic.fi/?gclid=Cj0KCQjwr4eYBhDrARIsANPywChuavMgTg6CYcGXJsnneAiEKiEpuVPr4AZuRLDpK-gmEFh0AACx6d0aAnA1EALw_wcB

”Olen huomannut, että tulen hyvin iloiseksi aina, kun kuulen asiakkailtamme tai heidän asiakkailtaan kuinka Cryonic-laitteella annetulla hoidolla on saatu merkittävää apua kipukroonikoille. Kipujen lieventyminen aidosti parantaa kivuista kärsineen ihmisen elämänlaatua, mutta usein vaikuttaa myös koko perheen ja muiden läheisten elämään positiivisesti. Tällaiset tarinat motivoivat viemään eteenpäin viestiä helposta mahdollisuudesta lievittää pitkäaikaisiakin kipuja. Toivoisin, että kaikki kipukroonikot saisivat mahdollisuuden kokeilla NCS-hoitoa omaan tilanteensa parantamiseksi”.

Juha Tenhovaara, joka tulee pitämään kivunhoitopäivillemme esittelyn.

Kivusta kepeyteen -konsepti

”Vuosien etsimisen, opiskelemisen, testaamisen ja kehitystyön tuloksena on syntynyt Bene Statera®!-Kivusta Kepeyteen Konsepti.

Tarpeen tälle monella tapaa vaikuttavalle kokonaisuudelle olen todennut lähes jokaisena työpäivänäni hoitajana, ihmisten kanssa työskennellen. Kivulla on valtavan monet kasvot; Se on niin yksilöllistä kuin on kipupotilaiden määräkin.

Vaikuttavia ja turvallisia keinoja on hyvä olla käytettävissä monipuolisesti niin kehon kuin mielenkin työstämiseen, toimivia itsehoitovinkkejä kotiin sekä testatusti toimivat Cryonic-huippukylmähoito ja NeurosonicPro-matalataajuusvärähtely.
-Oikeilla ratkaisuilla kivusta päästään kepeyteen.

Olen koostanut palvelut niin kipupotilaille kun kivunhoitoon keinoja etsiville hoitajille.

Lääkärin työhön tai kipupotilaalle räätälöityyn lääkitykseen emme puutu. Vaikuttavia lääkkeettömiä menetelmiä on olemassa kivunhallintaan tai kivun poistamisen tueksi hyvinkin runsaasti.

-Parasta on että jokainen tekee roolissaan sen minkä osaa.

Konsepti on suojattu sekä EU:ssa että PRH:ssa.
Hoitajien koulutus on sopimuspohjainen.

Yhdessä saamme elämästä kepeämpää.
-Aina on vaihtoehtoja!”
Tarja Tirkkonen, Kouluttaja, Konseptin kehittäjä

Neurosonic Pro -tuoli täydentää hoitovalikoimaamme yksilöllisten kipujen kentässä.

Neurosonic auttaa muun muassa:

 • parempaan uneen, unenlaatuun ja stressinlievitykseen
 • verenkierron ja nestekierron tehostamiseen 
 • särkyjen lievittämiseen
 • nopeampaan palautumiseen 

Lisää tietoa Neurosonicista: https://neurosonic.fi/blogs/kokemukset?page=3
Konseptissa hyödynnämme edelleen ajatus-tunne-toiminta-ketjua sekä hengitysharjoituksia.

Mukana oleville lähetämme kyselyt ennakkoon, jotta pääsemme tehokkaasti alkuun ja toteuttamaan hoitoja sekä harjoituksia.

×

Ostoskori