Bene Statera!® - Hyvän olon tasapainossa

Onko selkä jumissa? Kipuileeko lonkka ja pakara? Säteileekö jalkaan? Onko alaselkä jäykkä? Tuntuuko nivelissä erikoista kipua? Kolottaako niskaa? Onko olkapää kipeä? Vaivaako hiirikäsi/ tenniskyynärpää/ rannekanava? Onko purennassa ongelmaa?

Kuluupa päiväsi istuen tai seisten, liikut tai olet huippu-urheiluja, on hoitomme räätälöitävissä yksilölliseen tarpeeseesi aina MM-tasolle saakka.

Tutustu hoitoihimme

Bene Statera! Hyvän olon tasapaino, vaikuttavaa hierontaa ja mobilisointia -logo.
Hierontatilanne, hierottava on kyljellään ja hoitaja käsittelee selkää.

Bene Statera® - perinteinen jäsenkorjaus

Bene Statera on latinaa ja tarkoittaa Hyvän Olon Tasapainoa. Bene Statera!® on terveyden monipuolisten ammattilaisten tekemää tehokasta, turvallista ja nautittavaa hieronnan ja mobilisoinnin yhdistelmää.

Käsittelyssä rentoutellaan lihakset ja koko keho pinnasta syvemmälle päin monipuolisella hieronnalla, avataan pehmeästi lihaskalvoja ja käsitellään triggerpisteitä huolellisesti. Rentoutuneelle keholle tehdään avaavan tasapainottavaa mobilisointia. Asiantuntija tasapainottaa pehmeästi tarvittaessa koko kehon varpaista päähän, jolloin lihastoimintaketjujen ylimääräiset jumitukset ja virheellinen toiminta sekä virheasennot saadaan korjattua. Olosta tulee vapaa- yleensä myös mieli kevenee.

Cryonic -huippukylmähoito

Käytössämme on Cryonic -huippukylmälaite, jotta voisimme auttaa Sinua paremmin pääsemään eroon joskus viheliäisistäkin vaivoista.

Hoitoesimerkkejä:

 • Niska-hartia-olkapääkivut
 • Pään alueen kivut
 • Iskias-lonkkasärky
 • Tennis-/golfkyynärpää, hiirikäsi
 • Polvikivut; jänteet, nivelen alue
 • Leikkausten jälkihoito
 • Turvotukset
 • Venähdykset, urheiluvammat
 • Plantaarifaskiitti
 • Selkäkipu

Miten Cryonic-huippukylmälaite tuli käyttöömme?

Tässä Tarjan tarina asiasta:
”Olen pitkän linjan hoitaja, käsityöläinen. Hoito tehdään aina käsin, huolellisesti ja yksilöllisesti kunkin asiakkaan tarpeisiin. Asiakkaita käy ympäri Suomen, lähinaapurimaista, mutta myös kaikista maanosista. Kerran yhden monisairaan ihmisen kohdalla ihmettelin, että mitähän erikoista hänelle on mahtanut tapahtua edellisen ja tämän nyt käsillä olevan hoidon välillä hoitoni vaikutuksen lisäksi?
Hän kertoi käyneensä kylmähoidossa!
Kiinnostukseni heräsi.

Olen ollut hyvin kriittinen erilaisiin laitteisiin hoidon avuksi; niitä minulle on yritetty kaupitella jos jonkinmoisia lähinnä minussa ärtymystä herättäen.

Tämä tilanne oli toisenlainen: Olin utelias ja kiinnostunut siinä määrin, että hoidon jälkeen aloin etsiä netistä tietoa. Sitä löytyikin helposti Cryonic Medical Finlandin sivuilta. Otin yhteyttä.

Juha Tenhovaara lähetti meiliini melkoisen tietopaketin; Sain häneltä jouhevasti vastauksia kysymyksiini. Pian meillä olikin laite Puijonkadulla työpaikassani ja Juha koulutti meidät huolellisesti laitteen oikeaan ja turvalliseen, vastuulliseen käyttöön.

Tällä hetkellä Medical Class II, Medical CE -hoitolaiteluokituksen omaava Cryonic- huippukylmälaite on omassa tärkeässä roolissaan työskennellessäni hoitajana”.

Huippukylmähoidosta hyvinvointia!

LÄHDE https://cryonicmedical.fi/

NeuroCryoStimulation (NCS) -hoito eli huippukylmähoito lievittää kipua ja poistaa tulehdusta. Kylmähoitolaiteita on valmistettu vuodesta 1993 lähtien, ja kylmähoitolaitteilla on Medical Class II, Medical CE -hoitolaiteluokitus. Laitetta käyttävät mm. fysioterapeutit, osteopaatit ja kiropraktikot, hevosten valmentajat ja hoitajat sekä koirien hoitajat.

Cryonic-laitteen mikrokidesuihku, jossa yhdistyvät alhainen lämpötila -78,5°C, jäähtymisen nopeus sekä suihkun iholle tuottama paine ja värähtely, lisää aineenvaihduntaa hoidettavalla alueella, rentouttaa suuria lihaksia ja aiheuttaa luontaiset paranemismekanismit käynnistävän termoshokin.

NCS-huippukylmähoitoa käytetään vammojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn:
https://cryonicmedical.fi/kylmahoitoa-ihmisille-kayttokokemuksia/
https://cryonicmedical.fi/kylmahoitoa-hevosille-kayttokokemuksia/
https://cryonicmedical.fi/kylmahoitoa-koirille-kayttokokemuksia/

Termoshokki (Thermal Shock)

 • edistää kehon luontaista paranemista
 • Lieventää kipua nopeasti, rentouttaa lihakset ja lihaskalvot
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa, vähentää nestettä ja turvotusta, parantaa liikkuvuutta
 • Mikrokidesuihkun hiilidioksidi vähentää bakteerien muodostumista ja edistää märkivienkin haavojen paranemista
 • Luonnonmukainen, potilaalle miellyttävä ja turvallinen hoito
 • Nopea, ulkoinen hoito
 • Voidaan käyttää sekä päähoitona että apuhoitona
 • Hyviä hoitokokemuksia monenlaisiin ongelmiin
 • Huippukylmän positiivisista vaikutuksista löytyy runsaasti tutkimustietoa
 • NCS-huippukylmähoitoa saa antaa vain asianmukaisen käyttökoulutuksen saanut henkilö
 • Sivuvaikutukset ovat erittäin harvinaisia (esim. kylmäallergia)

Cryonic Medical on CE-hyväksyttyjen laitteiden valmistaja ja yritys vastaa siitä, että tuote on olennaisten vaatimusten mukainen saavuttaa sille määritetyn suorituskyvyn, ei vaaranna potilaan eikä käyttäjän turvallisuutta.
Valmistajan on myös tehtävä riskianalyysi tuotteeseen mahdollisesti liittyvien vaarojen tunnistamiseksi ja niistä aiheutuvien riskien poistamiseksi tai vähimmäistämiseksi.


Cryonic-huippukylmähoitolaitteilla on lääkinnällisten laitteiden luokitus 

Cryon One -huippukylmälaitteillla on Medical Class II, Medical CE  hoitolaiteluokitus. Luokituksen saaminen edellyttää korkealuokkaista ja turvallista laitesuunnittelua sekä toteutusta. ISO 9001 -sertifikaatti
NCS-huippukylmän käytöstä on tutkimustuloksia ja referenssejä. Laitteen käyttöönottoa edeltää ammattimainen paikallinen koulutus

Lisää:https://cryonicmedical.fi/huippukylmahoitolaitteet/

NCS-huippukylmähoidolla aikaansaadaan termoshokki, joka käynnistää luontaiset paranemismekanismit. Cryonic-laitteessa oleva lämpötilan merkkivalo kertoo ihon lämpötilan, joten huippukylmähoitoa on turvallista ja vaivatonta käyttää esim. osana valmennusta palautumisen nopeuttamiseen ja urheiluvammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tämä vähentää ja lyhentää myös valmennustaukoja.

Huippukylmähoitomekanismin perusteet

Hoidossa käytetään puhdasta, huippukylmää (-78,5 °C) nestemäisenä säilytettävää hiilidioksidia (CO2).
Mikrokidesuihku on kuiva, joten potilaan kannalta hoito tuntuu miellyttävämmältä kuin esimerkiksi jäitä tai kylmäpussia käyttäessä. Niiden vaikutus on myös merkittävästi hitaampaa eikä hoito saa aikaan samaa reaktiota kuin NCS-huippukylmähoito.
Mikrokidesuihkun kylmyyden aiheuttama ihon pintakerrosten erittäin nopea jäähtyminen, mikrokidesuihkun värähtely ja 50 barin paine käynnistävät elimistössä reaktion, jota kutsutaan termoshokiksi (Thermal Shock).
Hiiliidioksidi on luonnossa esiintyvä myrkytön ja palamaton kaasu, joka on korkeina pitoisuuksina hengitettäessä vaarallista.
NCS-huippukylmähoito saa aikaan termoshokin (Thermal Shock)
NCS-huippukylmähoito saa aikaan Termoshokin
Lue lisää: https://cryonicmedical.fi/videot-ja-artikkelit/

Kurkkaa miltä Cryonic-huippukylmähoito näyttää käytännössä. Kylmähoidon lisäksi voidaan tehdä hierontaa ja mobilisointia.

Hoitohetki Sinulle

Tilanteesi ja tarpeesi huomioiden voimme suunnitella hoitokokonaisuuden, joka on rentouttava, lempeä, mielen hälinästä takaisin kehoon palauttava. Hoidossa voidaan käyttää monia tekniikoita mm. Benestatera! ®- hoito valikoimasta, Neurosonicin valikoimasta, Cryonic laitehoidoista, tai StressAway hoidoista. Niistä valitsemme juuri sinulle sopivat. Hoito sopii hyvin esimerkiksi työpäivän jälkeen palauttavaksi hoidoksi, jonka jälkeen on hyvä jatkaa kotiin mieli kevyempänä ja keho syvästi rentoutuneena.

Koko kehon mobilisointi

Kehosi on temppelisi. Mitä paremmin pystymme liikkumaan, sitä tehokkaammin pystymme suoriutumaan työelämässä sekä vapaa-ajalla. Hoitamalla liikkuvuuden hyvälle tasolle, saat enemmän irti harjoittelusta sekä vältät suurimman osan rasitusvammoista. Olipa sinulla vaativa harrastus, tai haluat parantaa elämänlaatuasi, hyvä liikkuvuus on edellytys aktiiviseen elämään, nyt ja tulevaisuudessa.

Monet vaivat kuten niskakivut, päänsärky ja erilaiset selkäkivut voivat johtua puutteellisesta liikkuvuudesta. Selkärangan, lonkkanivelten ja olkapäiden hyvä liikkuvuus on hyvinvoinnin kannalta ensisijaisen tärkeää. Käsittelemme liikkuvuusongelmia henkilökohtaisesti sekä kokonaisvaltaisesti. Käytämme liikeharjoitteiden yhteydessä monipuolisesti erilaisia apuvälineitä sekä teemme syvävenytyksiä. Lopuksi teemme koko kehon rentouttavan ja palauttavan harjoituksen.

Palvelu sopii kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille, palvelu rakennetaan aina asiakkaan tarpeen mukaan. Palvelu voidaan rakentaa tarpeen mukaan myös useammalle henkilölle.

Hyvän liikkuvuuden etuja

 • Kivun lievitys
 • Oikeiden liikeratojen saavuttaminen
 • Tehokkaampi harjoittelu
 • Voimantuoton lisääntyminen
 • Aktiivisempi elämäntyyli kivun vähetessä
 • Rasitusvammojen väheneminen
 • Lihasjännityksen lieveneminen
×

Ostoskori